Waarom paarden

Wat is er onderscheidend aan het werken met paarden?

Zoals vermeld is er de mogelijkheid om paarden in te zetten in een coachtraject of een training. De belangrijkste redenen om daarvoor te kiezen is omdat de feedback die je als deelnemer daarbij krijgt heel puur  en doeltreffend is. En omdat de verkregen inzichten heel goed beklijven.

 

Het is écht een belevenis die je niet snel vergeet waardoor je de verkregen inzichten achteraf gemakkelijk terug haalt. Dit is wat deelnemers die het hebben ervaren steeds weer aangeven.

 

Experimenteren met nieuw gedrag 

Een paard leeft in het nú. Ze overdenkt niet en rationaliseert niet, ze kent geen vooroordelen, is niet bekend met sociaal wenselijke antwoorden en projecteert niet op haar 'gesprekspartner'. Ze reageert puur op wat er van moment tot moment gebeurt in haar omgeving. Daarmee ontstaat er heel heldere feedback over het effect van het gedrag en de houding van de deelnemer. Door dit gegeven krijg je tevens de mogelijkheid om in dezelfde sessie jouw gedrag te veranderen en het effect daarvan op jezelf te ervaren en het effect daarvan op de omgeving (in dit geval het paard) waar te nemen. Zo kun je veilig oefenen en ervaren wat voor jezelf werkt en wat niet werkt.

 

Uit de comfortzone 

Omdat de inzet van paarden tijdens een training voor de meeste deelnemers nieuw is wordt er een situatie gecreëerd waarbij de comfortzone op een veilige manier wordt opgerekt. Juist door buiten de comfortzone te stappen en dingen te doen die je niet gewend bent zul je authentiek gedrag laten zien. Door hierop te reflecteren worden (nieuwe) inzichten en gedragingen duidelijk en dat komt de coaching/training ten goede.

 

Ervaring met paarden is niet vereist 

Het werken met de paarden bestaat uit grondoefeningen en deelnemers zullen het paard dus niet berijden. Deelnemers hoeven geen enkele ervaring met paarden te hebben, je mag er zelfs een beetje angst voor hebben.

 

Locatie

We werken op verschillende locaties in Nederland. Dit is afhankelijk van de omvang van de groep en de wens van u als klant. Wij zoeken een passende locatie voor uw training.

Met enige regelmaat werken we in Soest, (www.stoethoeve.nl), in Abcoude (www.stalwillig.nl), in Egmond aan den Hoef, in Nijmegen, Den Haag en in Hilversumse Meent.